A cél: az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása

Közlekedés rendőrség

Az éjszakai órákban előforduló illegális gyorsulási versenyek megakadályozására a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2019. július 12-én a főváros közútjain tartott komplex ellenőrzést négy kerületben. Az egyenruhások azt is ellenőrizték, hogy a járműveket – a gyári kialakítástól eltérően – engedély nélkül, műszaki szempontból átalakították-e.

A közlekedési járőrök ellenőrizték az Óceánárok utcát a IV. kerületben, a XIII. kerületi Váci utat, a XV. kerületi Városkapu utcát, valamint a XXII. kerületben a Bányalég utca környékét.

A rendőrök összesen hét jogsértést tapasztaltak; négy autó forgalmi engedélyét azonnal bevonták, a sofőrök helyszíni bírságot is kaptak, hárman pedig megszegték a közlekedési szabályokat, ezért eljárás indult ellenük. Több autó kipufogó rendszerét átalakították.

Az akció során tizenegy traffipaxszal összesen 228 felvétel készült, volt olyan autós, aki gépjárműjével 50 kilométer/óra megengedett sebesség helyett 125 kilométer/óra sebességgel közlekedett.

A közlekedésbiztonsági ellenőrzést a rendőrök a Fővárosi Kormányhivatal III. Kerületi Hivatal Közlekedés Felügyeleti Főosztályának munkatársaival együtt hajtották végre.

Forrás: police.hu, kép: Youtube

Címke:

1 thoughts on “A cél: az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása

  1. Töketlenek, 1000 db 3×20-as csavarral az úton szétszórva megoldanám a dolgot, ha kell minden gyorsulós este, kis buzi semminemdrágacsemeték hátha elveszítik a lendületet a mai divatrendőrséggel szemben.
    És most jöhetnek a kommentek….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük