Negyedévenkénti nyugdíjkorrekció bevezetését szorgalmazza a DK

közélet pénz politika

A Demokratikus Koalíció (DK) továbbra is azt sürgeti, hogy vezessék be a negyedévenkénti automatikus nyugdíjkorrekciót.

Gy. Németh Erzsébet, a DK képviselője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: „az áremelések kormánya ma reggel azt üzente a nyugdíjasoknak”, hogy ha idén a becsültnél magasabb lesz az infláció, akkor januárig visszamenőleg jár a nyugdíjkorrekció. A politikus hozzátette, az infláció már most is magasabb a kabinet által becsült szintnél, mert ahogy évek óta, most is „direkt” alulbecsülték azt.

A kormány minden évben „eljátssza ezt, hogy a nyugdíjasok visszatartott pénzéből tartja fent a magyar államot”, aztán utólag, fél évvel később „valamit visszaad belőle” – jelentette ki Gy. Németh Erzsébet.

A Fidesz erre úgy reagált: a baloldalnak a válságban az volt az első, hogy elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat és az „egekbe emelték” a rezsit. Gyurcsányék most is megszorításokat akarnak és a rezsicsökkentés eltörlését követelik – tették hozzá. Hangsúlyozták: a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormánypártokra, a mostani háborús időkben is garantálják az inflációkövető nyugdíjemelést, a 13. havi nyugdíjat és a rezsicsökkentett árakat.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük