Kormányellenes demonstrációt tartottak Budapesten

közélet politika

Együtt tüntetett valamennyi ellenzéki párt, civilek, szakszervezetek Budapesten. Annyira jól sült el, hogy amikor elhangzott, hogy kik vesznek részt a megmozduláson, óriási ováció kezdődött. A tömegben természetesen ott voltunk mi is, és több embert is sikerült megszólaltatni. Pártállástól függetlenül mindenki üdvözölte, hogy egy helyen egy cél érdekében az összes párt megjelent a Fideszen kívül, mely „az első lépcsője lehet az Orbán-rendszer lebontásának” – mondta egy tüntető.

Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke nagyon kemény beszédet mondott. Olyanokat, mint hogy „ez a kormány figyelmeztetésünk ellenére semmibe vesz minket, dolgozókat, és kiszolgáltatja azokat, akiket éppen meg kellene védenie” és hogy „mi nem vagyunk Soros-bérencek, mi dolgozók vagyunk! Nem úgy, mint az a 130 igen gombot nyomó, urizáló képviselő.” Valamint hozzátette, hogy Orbán Viktornak soha életében nem volt főnöke, vagy szabott munkaideje, mégis ő akarja megmondani, mennyit kell dolgoznunk. „Durvább vegyszerekkel is dolgoznak a vegyészeink, mint amit itt szórnak.”

Donáth Anna, a Momentum elnöke például kifejezetten erős beszédet mondott, amiben nem szerepelt semmilyen hivatkozás az erőszakmentességre. Sőt, Donáth elmondta, hogy a rendőrök nem ellenségek, de útban állnak. A tömeg látványosan pörgött a határozottabb mondatoktól. Donáth szerint sem tévéstúdióból, sem színpadról, sem a Parlament falai közül nem lehet változást elérni már – számolt be a 24.hu.

Széll Bernadett (független), Vadai Ágnes (Demokratikus Koalíció) és Varga-Damm Andrea (Jobbik) is kifejezetten jól beszélt, Szabó Tímea (PM) pedig az egyik legerősebb beszédet mondta el az eddigiekből.

A tömeg a rendezvény lezárultával Budára indult az MTVA székházához.

Címke:

2 thoughts on “Kormányellenes demonstrációt tartottak Budapesten

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük