Együtt tüntet pénteken az ellenzék Újpesten

közélet politika

Pénteken Újpesten folytatódnak a kormányellenes tüntetések. Budapest IV. kerületében helyi civilek és az ellenzéki pártok helyi szervezetei vonulnak közösen a városháza elé, hogy tiltakozzanak az újpesti fideszes rezsim egyre arrogánsabb és gátlástalanabb megnyilvánulásai ellen. Az este 17:30-kor kezdődő tüntetésre hat ellenzéki párt helyi szervezete jelezte részvételét. A helyi civilek és a helyi politikusok mellett országgyűlési képviselők is felszólalnak – számol be az alfahir.hu.

Mint írják, a fideszes polgármester, Wintermantel Zsolt és a városi Fidesz-frakció egymás után két alkalommal is megakadályozta, hogy a képviselő-testület elfogadja a rabszolgatörvény túlórára vonatkozó szabályainak helyi alkalmazását megtiltó ellenzéki előterjesztéseket. Míg a szomszédos Rákospalota önkormányzata képes volt nemet mondani az évi 400 óra túlórára az önkormányzat tulajdonában álló cégeknél és intézményeknél, addig az újpesti Fidesz nem volt hajlandó szavazni a hasonló tartalmú ellenzéki javaslatokról, így nem volt hajlandó ezt a gesztust megtenni saját dolgozóik felé. A helyi ellenzéki pártok megelégelték azt is, hogy a városvezetés folyamatosan akadályozni próbálja a pártok aláírásgyűjtéseit, utcai akcióit. Legutóbb decemberben 2 millió forintos bírságot helyezett kilátásba az újpesti jegyző az Újpesti Piac bejáratánál aláírásokat gyűjtő pártok számára; a pártok aktivistáira pedig a közterület-felügyeletet küldték rá. A helyi ellenzéknek ugyancsak elege van már abból, hogy nyolc éve képtelenek bekerülni az évi 200 millió forint közpénzből fenntartott városi sajtóba. Emiatt tavaly közösen tiltakoztak is: petíciót adtak át a helyi sajtót irányító önkormányzati cégnek.

A szervezők a tüntetésre több száz fős tömeget várnak; a tüntetés Facebook-oldalán pedig már hétszázan jelezték is, hogy érdeklődnek az esemény iránt.

 

 

Amint sikerül több információt kiszednünk a szervezőktől, jelentkezni fogunk.

 

 

Forrás: alfahir.hu
Kép: illusztráció, atv.hu

Címke:

1 thoughts on “Együtt tüntet pénteken az ellenzék Újpesten

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük