Déri Tibor polgármester a DK fővárosi frakciójában folytatja

közélet

Déri Tibor, kerületünk polgármesterének bejegyzését változtatás nélkül, teljes egészében közöljük:

„Tisztelt Újpesti Polgárok!

Hosszú hetek gondolkodása és tépelődése előzte meg azt a döntést, amelyet a mai napon meghoztam. Bevallom, pártom reakciója az elmúlt hetek történéseit figyelembe véve nem esett jól, de a Momentum Mozgalom egyik legrégebbi tagjaként úgy éreztem, a Momentumnak és nekem, közösen adnunk kell esélyt a további munkára. Sajnos az elmúlt hetek során világossá vált számomra, hogy valami végérvényesen megváltozott ebben a helyi politikai közösségben, ezért úgy döntöttem, a mai nappal (2022. október 19-én) bejelentem kilépésemet a Momentum Mozgalomból.

Újpest számára a legfontosabb most a nyugalom, a kiszámíthatóság, a béke, a stabilitás és az előttünk álló gazdasági válság sikeres leküzdése. Politikusi munkámat helyben, párton kívüli polgármesterként folytatom, ám Újpest jelene és jövője, a városrész fejlődése továbbra is szívügyem, ezért nem hagyom magára fővárosi képviselőként sem a kerületet.

A további hatékony érdekérvényesítést biztosítandó, a Fővárosi Közgyűlésben csatlakozom a legnagyobb demokratikus közösség, a Demokratikus Koalíció frakciójához. Nem lépek be a DK-ba, de a képviselőcsoportjuk munkáját minden erőmmel, minden újpesti és fővárosi érdekében segíteni fogom. Ebben természetesen legerősebb szövetségeseim dr. Trippon Norbert és Bedő Kata újpesti alpolgármesterek.

A szereplők, a helyzet változhat, a cél ugyanaz marad: leváltani a jelenlegi korrupt és alkalmatlan hatalmat, és létrehozni egy fejlődő, európai valóban demokratikus Magyarországot. A demokratikus, köztársaságpárti ellenzék továbbra is mindenben számíthat a segítségemre ebben a küzdelemben.

Budapest, 2022.10.19.

Déri Tibor

polgármester

IV. kerület”

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük