Budaházy György elmondta, miért részesülhetett kegyelemben

közélet

Egy interjúban beszélt terveiről a börtönből kiszabadult közéleti szereplő, Budaházy György. Korábban tizenhét év börtönbüntetésre ítélték.

Budaházy György a Magyar Nemzet kérdésére elmondta, hogy nem akar eltűnni a közéletből, hiszen még van mondanivalója. Hozzátette, hogy a közügyektől eltiltották, tehát nem szavazhat, és nem lehet képviselőjelölt.

A családjáról úgy nyilatkozott, hogy bár meghurcolták őket, nem mentek tönkre pszichésen amiatt, ami velük történt. Úgy véli, sokan kiálltak mellette, és segítették.

Az áprilisban kapott köztársasági elnöki kegyelemről kiemelte: 

Kegyelmet kaptunk, de nem kaptunk igazságot. Egy olyan dologért, amiért nem is kellett volna börtönbe kerülni. Az egész eljárás abszurd volt. 

Budaházy György hozzátette, hogy hálásak az ügy lezárásáért, de „nem érzik kereknek az egészet”. Mint mondta, három vádlott-társuk ügye még függőben van, így addig nem tudnak felszabadultan örülni a saját kegyelmüknek sem.

Budaházy György az őt illető jelzőkről úgy fogalmazott: „náci terroristának, fasisztának nevezni engem agyrém”. Hozzátette, hogy a bíróság kimondta, hogy nem terroristák, és hasznos tagjai a társadalomnak. 

Ezt követően arról is beszélt, hogy miért részesülhetett köztársasági kegyelemben.

2006 kitárgyalatlan maradt. Talán felismerte a Fidesz, hogy minket még mindig meghurcolnak, szemben Gyurcsányékkal, az igazi bűnösökkel. A társadalmi megbékélés felé el lehetett így lépni, de mindez nem pótolja az ő felelősségre vonásuk hiányát – összegezte.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük