Bencsik András lefasisztázta az ukránokat az orosz propagandatévében

közélet

A Magyarországról szóló riportfilmből az oroszok megtudhatták, a magyar társadalomban erősen él a gondolat, hogy vissza kellene szerezni a határon túli területeket. 

Magyarországról szóló riportfilm jelent meg pénteken az orosz propagandacsatorna, az RT oldalán. Mivel az ukrajnai háború után az RT oldalaihoz való hozzáférést korlátozták az Európai Unióban, a riportot szemléző 444.hu is csak VPN-eszközökkel tudta megnézni a filmet, amelyről egyik olvasójuk értesítette őket.

Ebben a Budapestre ellátogató orosz stáb riportere egy ponton arról beszél, hogy a magyar kormány lépéseit akár oroszpártinak is lehetne nevezni, de valójában ez csak a józan ész politikája. Ezután megszólal Székely Árpád volt moszkvai nagykövet, aki a paksi beruházást dicséri, majd jön az oroszoknak drukkoló Bencsik András.

Bencsik – oroszul – azzal kezdi, hogy nem érti, hogyan akarhatja az EU felvenni Ukrajnát, hiszen a törvénytelenség uralkodik ott, se a kormány, se az állam nem működik, „igazi fasiszták.” Ő úgy véli, a nyugat azt gondolja, hogy eljött az ideje, hogy elpusztítsa Oroszországot.

A Nagy-Magyarország történeti blokk után a nézők azt is megtudhatják, hogy a magyar társadalomban erősen él az a gondolat, hogy vissza kéne szerezni a határon túli területeket, és sokszor elhangzik a műsorban, hogy a történelmi Magyarország határai nem esnek egybe a mai államhatárokkal.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük