Kiszáradt, balesetveszélyes fákat vágtak ki a Szilas parkban

környezet Újpest

Az Újpesti Városgondnokság Kft. faápoló szakemberei a mai nap folyamán eltávolították a Szilas parkban található balesetveszélyes kiszáradt fákat, illetve faápolási munkálatok végeztek azokon az egyedeken, melyek veszélyeztethették az éppen arra sétálók testi épségét. 

Nem is olyan régen a Szilas parkban egy erősebb széllökéstől egy fa kidőlt egy másiknak dőlve. Akkor az Újpesti Városgondnokság Kft. munkatársai elhárították a veszélyt, majd a Madártani Egyesülettel közösen együttműködve felmérték a parkban található faállományt, és megállapították, hogy több faegyed kiszáradt, ezáltal veszélyeztetheti az éppen ott tartózkodók testi épségét. Mivel a jó idővel a park látogatottsága jobban megnő, ezért a legrövidebb határidőn belül cselekedtek és a szakemberek ellátták a nyárfák faápolási munkálatait, így továbbra is biztonságban tölthetik a Szilas Parkban szabadidejüket a családok. Ezt a munkát láthatták a mai nap folyamán a parkban az itt élők, vagy éppen erre sétálók. 

Az Újpesti Városgondnokság Kft. folyamatosan méri fel a városunkban lévő faállományt. Ez nem egyszerű feladat, hiszen több mint negyvenezer fa található Újpesten. A mostani időszakban ezt a Madártani Egyesülettel szorosan együttműködve teszik, ugyanis városunkban nemcsak a fákra figyelnek, hanem az itt élő élőlényekre, így például a madarakra is. Ebben az időszakban kizárólag a balesetveszélyes fák (személy, kár- és vagyonvédelem) faápolási munkálatai történnek meg a felmérések alapján.

Az Újpesti Városgondnokság Kft. a lakossággal szorosan együttműködik – így ahogy eddig is – , ha az itt élőknek bármilyen kérdése és észrevétele lenne nyugodtan keressék őket a bejelentes@ujpestivarosgondnoksag.huemail címen. 

Címke:

1 thoughts on “Kiszáradt, balesetveszélyes fákat vágtak ki a Szilas parkban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük