Jelentős fizetésemelést ad az Auchan a dolgozóinak

kereskedelem pénz

Az alapbérnövelést cafeteria- és vásárlási kedvezmény-emeléssel is kiegészíti a vállalat.

Fix alapbéremelést hajt végre az Auchan Magyarország – közölte az áruházlánc szerdán. Eszerint januártól valamennyi teljes munkaidőben foglalkoztatott munkatársának bruttó 32 000 forintos béremelést ad a cég. Ezzel a legtöbb munkatársat foglalkoztató régiókban a szakképzettséget nem igénylő áruházi pozíciókban a jövedelem havonta bruttó 380 000 forinttól 476 000 forintig terjedhet az idén, a szakképzettséget igénylő munkakörökben pedig a szakértői bónusszal a havi bruttó 510 000 forintot is elérheti – ismertették.

Hozzátették: az alapbérnövelést cafeteria- és vásárlási kedvezmény-emeléssel egészíti ki a vállalat. Az eddigi 5 százalék kedvezmény helyett 12 százalékot biztosít a munkatársainak, továbbá július 1-jétől a cafeteria jelenlegi összege a duplájára emelkedik, amennyiben a vállalat eléri az előre kitűzött gazdasági eredményeket.

A közleményben hangsúlyozzák: a legtöbb munkatársat foglalkoztató régiókban a szakképzettséget nem igénylő áruházi pozíciókban az alapbérek januári emelkedésével és a megnövelt juttatások optimális kihasználásával közel 20 százalékos jövedelemnövekedést lehet elérni, ez a tavaly januárihoz képest átlagosan bruttó 57 200 forintos többletet jelent.

Az Auchan 19 hiper- és 5 szupermarketet üzemeltet Magyarországon.

A nyilvános cégadatok szerint az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2021-ben 354 milliárd forint, egy évvel korábban 356 milliárd forint volt. Az adózott eredmény 8,1 milliárd forintra nőtt 2021-re a 2020. évi 6,6 milliárd forintról.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük