Árakat csökkent az Ikea

kereskedelem

Október után másodszor is árcsökkentést hajt végre Magyarországon a svéd Ikea. A csökkentés közel 1200 terméket érint, az előző hullámmal együtt már 1773 termék ára alacsonyabb. A csökkentés mértéke átlagosan 17 százalékos. Az akció főleg a különösen népszerű termékcsaládokat érinti.

Az árleszállítás mögött nem pusztán a költségek mérséklődése áll, a vállalat a nyeresége terhére lépi ezt meg – mondta el a hvg.hu kérdésére Karina Hartai, az Örs vezér terei áruház vezetője sajtótájékoztatón.

A jemeni húszi lázadók által a Vörös-tengeren végrehajtott támadások miatt egyes termékek esetében áruhiány léphet fel. Hartai szerint a vállalat jelenleg kézben tartja a helyzetet, a magyar vásárlók se áruhiányokkal, se áremelkedésekkel nem fognak szembesülni.

A jemeni húszi lázadók által végrehajtott drón- és rakétatámadások miatt a Vörös-tenger hajózása rendkívül kockázatossá vált. Becslések szerint a világ nagy hajótársaságai már mintegy 80 milliárd dollár értékű árut szállító hajót irányítottak át más útvonalakra. (Az Európa és Ázsia közti legrövidebb, leggyorsabb tengeri útvonal a Vörös-tengeren és a Szuezi-csatornán keresztül vezet.)

Idén Magyarországon az Ikea átlagosan 9,5 százalékos bérfejlesztést hajt végre, ennek költsége a teljes állományra vetítve 1,4 millió euró.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük