Mészáros Lőrinc: Szerintem Öcsi bácsi is nagyon büszke lenne ránk

interjú

„Exkluzív” interjút adott a Nemzeti Sport főszerkesztőjének, Szöllősi Györgynek Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke, amit a 24.hu szemlézett.

Nagy visszhangot váltott ki, hogy a Puskás Akadémia karácsonyi ünnepségén kijelentette: az intézmény a világ egyik legjobb futballakadémiája. Tényleg így gondolja?

– tette fel az első kérdést Szöllősi, akinek a külügyminisztérium eddig 12 milliót költött a Puskás-nagyköveti útjaira. „Fenntartom, még ha sokan meg is mosolyogtak érte. Főleg olyanok, akik szerintem nem ismerik sem a nálunk zajló munkát, sem pedig azt az infrastruktúrát, amelyet az elmúlt jó másfél évtizedben szinte a semmiből alakítottunk ki” – válaszolta Mészáros. Az üzletember nem győzte dicsérni magukat: „amikor elkezdtük az építkezést itt, Felcsúton, a főváros közelében, de mégiscsak egy kis faluban, nagyon kevesen hittek abban, ami azóta megvalósult, hogy feltámad a magyar futball, a Puskás Akadémiáról pedig válogatott játékosok sora kerül ki. Lépésről lépésre építkeztünk, és a fejlesztéseknek még nincs vége. Most a középiskolánkat szeretnénk bővíteni. Százötven-kétszáz diákkal indultunk, nagyrészt futballistákkal, s közben a környék legnépszerűbb iskolája lett a Letenyey, mára hatszáz tanulóval. Lánykollégiumot is építünk, talán csak nálunk van bentlakásos, akadémiai futballképzés a lányoknak, ahol az utánpótlásban és már a felnőtteknél is sikeresek vagyunk, tavaly kupadöntőt játszottunk” – sorolta a sikereket Mészáros, majd egészen odáig ment, hogy:

Szerintem az akadémiánk névadója, Öcsi bácsi is nagyon büszke lenne ránk, remélem, elégedetten látja föntről, hogy a Puskás Akadémián a régió legmodernebb, legjobban felszerelt futballközpontja épült ki, amely az úgynevezett produktivitási rangsorban az első az országban, és sok évtizednyi szünet után sorozatban már harmadszor lesz ott a magyar válogatott az Eb-n. Most ráadásul csoportelsőként jutottunk ki, és Sallai Roland, Nagy Zsolt, valamint Kleinheisler László révén akár három volt növendékünk is ott lehet a keretben.

Az interjúból kiderül még, hogy:

  • Mészáros Lőrinc Kleinheisler Lászlót „Scholes”-nak hívja, Nagy Zsoltot Nagy „Joe”-nak.
  • Gruber Zsombort tényleg elviheti a Fradi, erről tárgyalnak is a klubok.
  • Minden évben felbukkan néhány új tehetség az első csapatuknál.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük