Leépítés lesz a Tescónál: Kivonul Magyarországról is?

gazdaság kereskedelem

Csoportos létszámleépítésre készül a Tesco – derült ki egy dolgozóknak írt levélből. Az érintettek egy része maradhat a cégnél, ha átmegy más pozícióba.

Pozíciók szűnnek meg a magyarországi Tescókban, így csoportos leépítés is lehet – írta az Indexnek a Tesco. A lapnak még korábban egy dolgozó küldött tovább egy levelet, amit az áruházlánc munkatársai kaptak meg. Ebben arról értesítték őket, hogy harminc napon belül megszűnhet a munkaviszonyuk, kivéve, ha erről hamarabb megegyeznek, vagy a dolgozó vállalja, hogy más munkakörben folytatja náluk a munkát.

A Tesco most azt írta a lapnak, hogy bizonyos munkakörök összevonása mellett döntöttek, az új pozíciókra való váltás lehetőségét pedig a lehető legtöbb munkatársuknak felajánlották. Azt is hozzátették, hiába hoznak létre új pozíciókat és ajánlják fel ezeket a dolgozóknak, mivel a megszűnő pozíciókat be kell jelentenünk az illetékes hatóságoknak, az átalakítás jogtechnikailag csoportos létszámleépítésnek minősül.

Az átalakítást azzal magyarázta a cég, hogy hatékonyabban oszthatják be a dolgozókat azáltal, hogy a kollégákat különböző feladatokra tudják alkalmazni.

A Tescónál azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy hány embernek nem lesz munkája az átalakítások után.

A Tesco néhány hete jelentette be, hogy kivonul Lengyelországból, az ottani operációt eladja a Salling Groupnak. A kiskereskedelmi lánc 301 lengyelországi üzletét értékesíti, a tranzakcióban az értékesítési központok és a központi iroda is szerepel.

Összeállította: Újpesti Hírmondó
Fotó: tesco.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük