Sajtótájékoztató helyett fokozta a pánikot Kovács Zoltán kormányszóvivő

egészség Kormány koronavírus média

Nemzeti ünnepünkön Kovács Zoltán vette át az operatív törzs sajtótájékoztatójának vezetését, amit arra használt fel, hogy visszarepítsen minket a pártállami időkbe, amikor a párt központi bizottságának megbízható katonái körülbelül ilyen stílusban tárgyaltak a „tűrt” és a „tiltott” kategóriákba sorolt ellenzéki értelmiségiekkel.

Kovács Zoltán vasárnapi szereplése felemésztette azt a kis bizalmi tőkét, amit Orbán Viktor miniszterelnök kommunikációs bravúrral összerakott pénteken este, amikor hajlandó volt felülértékelni az aznap reggel a közrádió reggeli interjújában előadott orbitális ostobaságait.

De aztán olyan elemi hibákat vétett a miniszterelnök, amikre korábban nem nagyon láttunk tőle példát. A rendkívüli jogrend és veszélyhelyzet kihirdetését követően szinte azonnal elutazott Moldovába, ahova 30 milliárd forintos hitelkeretet is vitt magával ajándékba. Aközben volt ilyen nagyvonalú a kormányfő, hogy itthon nincs elegendő védőmaszk sem a betegek, sem az egészségügyi dolgozók számára, az üzletekben is hiánycikk, emiatt irdatlan magas áron lehet csak beszerezni, ugyanez a helyzet a hatékony kézfertőtlenítőkkel. 

Amikor az újságírók olyan kérdéseket tesznek fel az operatív törzs sajtótájékoztatóján, amitől Kovács Zoltán kizuhan a komfortzónájából, akkor azt a munkát végzik el, amiért az olvasóik, nézőik, hallgatóik eltartják őket, a magyar állampolgárokat képviselik, az ő információs szabadságjogaikat érvényesítik.

A kormányzati propagandára Kovács Zoltánéknak rendelkezésükre áll a magyar sajtóorgánumok 80 százaléka, és akkor még ott van az a 150 milliárd forint is, amiből a kormányzati tájékoztatás feladatit elláthatják.

Az újságírók természetesen nem járványügyi szakemberek, Kovács Zoltán sem az, de járványügyi szakértők segítik őket a hatalom ellenőrzésében, ugyanúgy, mint ahogy az operatív törzs is ilyen szakértők munkájára alapozva teszi a dolgát. Ezért is állunk értetlenül az előtt, hogy már a harmadik olyan tájékoztatót tartották meg, ahol sem orvos, sem járványügyi szakember nem állt a sajtó rendelkezésére.

De eddig legalább olyan fajta arroganciát nem kellett elviselniük a sajtó munkatársainak, mint amire Kovács március 15-i ünnepünkön ragadtatta magát. Talán el kellene küldeni egy tesztre, amely megállapíthatná, hogy alkalmas-e ilyen pattanásig feszült krízishelyzetben erre a munkára.

Mint ahogy az is visszatetsző, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése után, az eszkalálódó járványveszélyes helyzetben egyetlen egy mikrofont adogatnak kézről kézre az újságírók a sajtótájékoztatón, ahelyett hogy egy rögzített mikrofonhoz mennének oda feltenni a kérdéseiket. Ennyit Kovácsék és az operatív törzs Kovács által fetisizált szakértelméről.

Kovács Zoltán vasárnap délután nem engedte meg, hogy az újságírók feltegyék mindazokat a kérdéseket, amelyek a sajtótájékoztatót megelőző 24 óra alatt felmerültek. Arroganciája azt jelenthette a nézők számára, hogy sokkal nagyobb a baj, mint amit az operatív törzs eddigi tájékoztatói alapján tudni, sejteni lehetett.

Kovács Zoltán viselkedése maga volt
a tömény pánikkeltés.

Forrás: magyarhang.hu
Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük