DK: a kormány bűne az egészségügy tönkretétele

egészség politika

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány egyik „legsúlyosabb, legaljasabb bűne” az egészségügy szisztematikus tönkretétele – jelentette ki egy keddi, budapesti sajtótájékoztatón a parlament népjóléti bizottságának DK-s elnöke. 

Varga Zoltán a bizottság ülése közben tartott eseményen úgy fogalmazott: a hosszú várólisták, a „pokolian alacsony és megalázó” szakdolgozói fizetések, valamint a leépült egészségügyi intézmények miatt az emberek már szinte rettegnek attól, hogy kórházba kerüljenek. A képviselő hangot adott annak a véleményének is, hogy ez egyértelműen és kizárólag a „kormány rombolásának köszönhető„.

A politikus kitért rá, hogy a bizottsági ülésen meghallgatták Takács Pétert, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkárát, aki azonban „nem tudott megnyugtató válaszokat adni az aggodalmainkra„.

Komáromi Zoltán, a DK országgyűlési képviselője azt mondta, hogy az államtitkár alapellátásról szóló tájékoztatója leszűkült a háziorvosi ellátásra, nem kerültek elő a szakorvosi rendelők, az Országos Mentőszolgálat és az otthoni szakápolás problémái.

A politikus azt is hangsúlyozta, hogy az elmúlt tíz évben közel tíz százalékkal csökkent a háziorvosok, és majdnem öt százalékkal a háziorvosi praxisok száma.

Arra a kérdésre, hogy a vizitdíj bevezetése része-e a DK programjának, Komáromi Zoltán azt felelte, hogy ez jelenleg nem aktuális és „reméljük, hogy a jövőben sem lesz aktuális„. Varga Zoltán hozzátette, a DK megértette, hogy a magyar társadalom nem kíván vizitdíjat.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük