A kormány elvenné az újpestiektől a szakrendelőjüket

egészség Újpest

A tegnapi napon levélben keresték meg járóbeteg szakrendelőkkel rendelkező önkormányzatokat, hogy átadják-e az államnak az intézményeiket. Az igényfelmérés vélhetően azért történik, hogy megalapozzák a központosítási akaratot.

Azt kérdezik, hogy odaadjuk-e nekik a szakrendelőnket. Önök mit javasolnak?

– tette fel a kérdést Déri Tibor polgármester tegnap esti bejegyzésében. Azt írja, levelet kapott az országos kórházfőigazgatótól. Arra vár a főigazgató választ, hogy Újpest átadja-e a központi hatalomnak az SZTK-t. Azt az SZTK-t, amit helyiek generációi építettek, a város temérdek pénzt költött rá. Azt az SZTK-t, ami a MIÉNK, újpestieké – írja a posztban.

Hozzátette, az államosítás szándéka régóta nyilvánvaló. A kérdés ezen a ponton az, hogy jobb lett-e bármi, amit központosítottak.

Jobb lett-e az oktatás? Kevesebb-e a rákos beteg? Csökkentek-e a várólisták? Több lett-e az orvos, a pedagógus? Jobban élnek-e az ápolók, a tanárok?

– tette fel a kérdéseket Újpest polgármestere.

Dehogy, minden létező mutatóban romlott a helyzet” – tette hozzá. Lehet itt átszervezni, elvenni, államosítani, központi irányítás alá venni. De mivel látjuk, hogy minden csak rosszabb lett, amióta hozzányúltak, miért hinnénk el azt, hogy a rendelőintézet náluk jobb helyen lesz, mint a városnál? Miért jobb az nekünk, ha elvezényelhetik innen az orvosokat vagy ha a gyógyulni vágyókat küldik majd ide-oda – jegyezte meg a IV. kerület polgármestere.

Nincs pénz, kevés az ember is a rendszerben. Ennyit tudtak összehozni. De miért akarják tőlünk még azt is elvenni, ami van? Elég adót fizetünk! Kérjük vissza azt, ami nekünk jár, és hagyjanak békén bennünket” – zárta gondolatait Déri.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük