Már a rendőrség is vizsgálja Gálvölgyi János kórházba szállításának körülményeit.

bulvár közélet rendőrség

Az Országos Mentőszolgálat belső vizsgálata egyszemélyes felelőst talált.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást Gálvölgyi János rosszulléte ügyében. Erről a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Magyar Nemzetet tájékoztatta.

Ahogy arról korábba beszámoltunk, a színművész május 10-én lett rosszul otthonában, nem kapott levegőt és félrebeszélt. Hozzátartozói hiába hívtak mentőt, az nem érkezett meg, és amikor fél óra után újra odatelefonáltak, kiderült, hogy még el sem indult a kocsi. Így végül a családtagoknak maguknak kellett bevinniük Gálvölgyit a kórházba.

Az esetet az Országos Mentőszolgálat a saját megfogalmazása szerint „minden részletre kiterjedően” kivizsgálta. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy elemezték a telefonbeszélgetések hanganyagait, a számítógépes rendszerekben rögzített egyéb adatokat, a szabad mentőkapacitást, és meghallgatták az érintett mentődolgozókat is.

Végül megállapították, hogy a mentésirányítónak életveszélyesnek kellett volna minősítenie Gálvölgyi állapotát. A hibázó dolgozót ezután elmarasztalták.

A 74 éves, Kossuth-díjas színészt jelenleg a Semmelweis Egyetem Üllői úti Klinikáján kezelik, lélegeztetőgépen van. A család által kiadott közleményt, szerint a művész állapota súlyos, de stabil. Amennyiben változás áll be állapotában, arról majd tájékoztatják a közvéleményt.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük