Számítsunk rá: Útszűkületek, időszakos sávlezárások és forgalomterelések

Budapest Közlekedés

Június 29. és július 10. között a Nagyvárad tér és a Kálvin tér között ugyanis előkészítik az M3 metró felújításának következő szakaszát. Újranyitnak a BKV múzeumai is.

Július 11-én kezdődnek a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák metróállomásain a korszerűsítési munkák, a szerelvények a két állomáson megállás nélkül haladnak majd át. A felszíni autóbuszos pótláshoz több szakaszban és helyszínen építik majd ki a szükséges infrastruktúrát, ezért lesz szükség útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra és forgalomterelésekre.

Július 8-án reggel 6 órától várhatóan novemberig a Szentkirályi utca Üllői út és Baross utca közötti szakaszán mindkét irányban megszűnik a parkolás.

Június 29. és július 10. között építik ki a gyalogátkelőhelyet az Üllői út és a Szentkirályi utca csomópontjában, július 6-8. között pedig új, ideiglenes jelzőlámpás kereszteződést alakítanak ki itt. Július 8-án reggeltől a Szentkirályi utca Üllői út és Baross utca közötti szakaszán burkolatjavítási munkákat végeznek, este pedig buszsávot alakítanak ki ezen a szakaszon, emiatt változik majd a forgalmi rend is. Július 6-án az Üllői út 102. előtt, a Pénzverde épületénél konténertelepítés lesz, július 6-10. között pedig a Kálvin tér és Nagyvárad tér között forgalomtechnikai elemeket telepítenek. 

Az új közúti forgalmi rend július 10-én, az utazóközönséget érintő közlekedési változások július 13-án lépnek érvénybe. A közösségi közlekedés változásairól a BKK részletes tájékoztatást ad majd.

Tegnap nem közlekedtek a M3-as metró a Deák Ferenc tér és a Nagyvárad tér között, a kimaradt szakaszon pótlóbusszal lehetett utazni – derült ki a BKK Info bejegyzésből. 

Nyílnak a BKV múzeumai

A járványügyi veszélyhelyzet elmúltával július 1-jétől újranyitnak a BKV múzeumai: a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum és a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum. A BKV múzeumainak megnyitása az érvényes járványügyi korlátozások betartása mellett történik – olvasható a közleményben. A Deák téri múzeumban egyszerre tíz, Szentendrén – a szabadtéri rész kivételével – termenként öt látogatót tudnak fogadni, csoportos tárlatvezetésekre egyelőre egyik múzeumban sincs lehetőség. Maszk viselése kötelező, az intézmények kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítanak a látogatók számára. 

Összeállította: Újpesti Hírmondó
Fotó: archív felvétel a 3-as metrókról (MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük