Propagandalapként indítják újra a Metropolt?

Budapest média

Megújult modern külsővel és tartalommal idén szeptembertől négy év szünet után újraindul az ország legnagyobb példányszámú napilapja, a Metropol – áll az egyéb kormányzati propagandalapok mellett a megyei újságokat is kiadó Mediaworks honlapján megjelent közleményben.

Az ingyenes lap a kiadó szerint „továbbra is a városlakók, a közlekedő tömeg lapja lesz”, és minden hétköznap 24 oldalon jelenik majd meg. Azt is írják, hogy „terjesztik majd az utcán, bevásárlóközpontokban és más hálózatokban”, ugyanis a Fővárosi Önkormányzat nyilván nem engedélyezné, hogy újra a metrómegállókban terjesszék.

A Mediaworks szerint a Metropolban és weboldalán ott lesz minden, „ami a hétköznapokban történő eligazodáshoz, informálódáshoz szükséges”.

A Metropol főszerkesztője Simon László lesz, aki 18 éven át volt a Metropol szerkesztője, a lap 2016-ban kezdődő hiátusa alatt pedig a kormányzati bulvárlap, a Ripost munkatársa volt.

A korábban Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly érdekeltségébe tartozó Metropol kiadása 2016. június 14-én állt le, nem sokkal azután, hogy Orbánék a Metropolhoz hasonlóan ingyenes lapot indítottak. Ez volt a Lokál, melynek kimondott célja volt, hogy a Simicskáék kezében maradt Metropolt mindenhonnan minél hamarabb kiszorítsa. A Lokál egyébként még mindig létezik, szintén a Mediaworks adja ki.

Újpesti Hírmondó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük