Második állásbörzéjét tartja a Budapest-család

Budapest

Karácsony Gergely főpolgármester bejelentése szerint nagy érdeklődés övezi a második Budapest Állásbörzét, amelyet ma rendeznek a fővárosi Biodómban. A főpolgármester személyesen is részt vett az eseményen, hangsúlyozva, hogy Budapest elismeri és méltányolja a város működésében kulcsszerepet játszó dolgozókat.

A főpolgármester kiemelte a Budapest-család által kínált stabil és kiszámítható foglalkoztatási feltételeket. „Nem meglepő a magas részvétel, hiszen jelentős erőfeszítéseket tettünk a munkavállalók anyagi és jogi biztonságának növelése érdekében,” mondta Karácsony. Többek között említést tett a fővárosi szakszervezetekkel kötött bérpolitikai megállapodásról, amely magasabb jövedelmet és nagyobb kiszámíthatóságot biztosít sok ezer munkavállalónak.

A második Budapest Állásbörzén több száz álláslehetőség közül válogathatnak az érdeklődők, a fővárosi cégek széles körétől kezdve a közszolgáltatásokat ellátó szektorig. Az esemény különösen fontos azok számára, akik a kulturális és a szociális ellátás területén keresnek állást, hiszen a főváros ezen területeken is jelentős fejlesztéseket és kollektív szerződéseket hajtott végre.

Karácsony Gergely hozzátette, hogy a válságok ellenére is folyamatosan támogatják a dolgozókat, többek között bérkiegészítő Budapest-pótlékok és alkalmi támogatások formájában. „Ezek a lépések nemcsak hogy segítik a jelenlegi munkavállalókat, de vonzóvá teszik Budapestet mint munkahelyet is,” mondta a főpolgármester.

Az állásbörze 10 és 16 óra között látogatható, így minden érdeklődőnek van lehetősége megismerkedni a főváros által kínált lehetőségekkel és csatlakozni a Budapest-családhoz.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük