Leégett egy XVI. kerületi uszoda, egy DK-s polgármester ajánlotta fel segítségét

Budapest

Leégett egy uszoda tetőszerkezete Budapesten, a XVI. kerületben szombat hajnalban – tájékoztatta a katasztrófavédelem közleményben.

A 2200 négyzetméteres uszoda tetőszerkezete 300 négyzetméteren gyulladt ki. A tűzesethez a fővárosi hivatásos és a zuglói önkéntes tűzoltók is kivonultak. A katasztrófavédelem mobil laborja folyamatosan ellenőrzi a környéken a levegő minőségét, de veszélyes anyagkoncentrációt a mérések nem mutattak ki – ismertetik a közleményben.

Szaniszló Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) XVIII. kerületi polgármestere szombaton Facebook-oldalán írt bejegyzésében osztotta meg az információt, hogy lehelet írt a XVI. kerületi fideszes polgármesternek, Kovács Péternek. Azt írta a DK fővárosi frakciójának vezetője, hogy

a természetes emberi együttérzés okán szeretném Önnek felajánlani kerületünk segítségét. Egyeztetve vezetőtársaimmal, felajánlom a 16. kerület lakóközösségének uszodáink délelőtti kapacitását mindaddig, amíg az Erzsébetligeti Uszodát meg tudják nyitni. A gyermekek, óvodások szervezett oktatásaihoz ingyenes sávhasználatot, míg a lakossági használathoz 50%-os kedvezményt biztosítunk a délelőtti órákban.

A polgármester hozzátette, reméli, hogy elfogadják a felajánlásunkat és az úszni akaró gyermekek, lakótársak tudnak élni a lehetőséggel. A közösségüknek kitartást és erőt kívánt, hogy mihamarabb újjá tudják építeni szeretett uszodájukat.

Szaniszló Sándor, a DK XVIII. kerületi polgármestere
Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük