Karácsony Gergely: Jövőt adunk a városnak!

Budapest közélet

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, közösségi média bejegyzésében összegezte az elmúlt évek fővárosi fejlesztéseit és terveit, kihangsúlyozva a zöldpolitikai intézkedéseket és az Európai Unió által finanszírozott projekteket.

A főpolgármester büszkén említette, hogy az ő vezetésük alatt került sor a városban a legtöbb fa ültetésére, valamint a közösségi közlekedési eszközök – buszok, trolibuszok és villamosok – cseréjére. Emellett kiemelte, hogy a beépítésre szánt területek jelentős részét sikerült természetvédelmi területté átminősíteni, ami Budapest zöldövezeti politikájának fontos részét képezi.

Karácsony beszámolt arról is, hogy sikeres lobbizás eredményeképpen a következő években Budapest 300 milliárd forint értékű európai uniós forráshoz jut, amelyet a város infrastruktúrájának és közszolgáltatásainak fejlesztésére fordítanak. „Jövőt adunk a városnak!” – fogalmazott a bejegyzésében.

A főpolgármester üzenete szerint Budapest „köztársaság” – egy olyan közösség, amely példát mutat a szolgálat és a szabadság szellemében, és nem kíván elszakadni Magyarországtól. Ebben a kontextusban Karácsony Gergely a Fidesz kormánypárt elleni álláspontját is kifejezte, hangsúlyozva, hogy a város nem adhatja meg magát semmilyen körülmények között.

A poszt zárásaként a főpolgármester buzdította a budapestieket és a zöld, valamint szociáldemokrata csoportokat a folyamatos támogatásra és együttműködésre. „Hajrá, Budapest, hajrá, szabad városok! Éljen a köztársaság, éljen a haza!” – zárta bejegyzését Karácsony Gergely, amely a városi politika és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét tükrözi.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük