Karácsony Gergely: Ha nagyon félre akarják érteni Niedermüller szavait, akkor könnyű…

Budapest közélet politika

A Fővárosi Közgyűlés ülése után a Magyar Nemzet tudósítója megkérdezte Karácsony Gergelytől, elhatárolódik-e Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester mondataitól, aki az ATV-n a szélsőjobboldal ellenségkeresésének kapcsán a „rémisztő képződmény” fehér keresztény heteroszexuálisokról beszélt, és akinek szavai miatt a Fidesz ma délutánra „antirasszista” tüntetést hirdetett.

Karácsony azt mondta, ő is fehér, keresztény, heteroszexuális férfi, mégsem érzi magát megbántva, persze, „ha valaki nagyon félre akarja érteni” Niedermüller mondatait, „akkor úgy könnyebb lesz”.

Örülök annak, hogy a Fidesz úgy érzi, hogy a demokratikus jogaival élni kell, és tüntetni fog ez ellen. Javaslom, hogy tüntessenek a naplemente ellen is, az is zavaró tényező. És az, hogy polgármester úr egészen pontosan mit akart mondani, azzal kapcsolatosan az ő véleménye engem jobban érdekel, mint mondjuk Bayer Zsolté.

A „botrány” megértéséhez előbb érdemes elolvasni, mit is mondott konkrétan Niedermüller:

[…] hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek. 

Niedermüller értelmezése szerint csak a kormány családokról alkotott kirekesztő vízióját vázolta fel.

Forrás: Index, Atv.hu
Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük