Hétvégén újra zárva a rakpart – színes programokkal is készülnek

Budapest

Szombaton és vasárnap ismét szabad a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt: a „Rakpart 2023” eseményhez kapcsolódva színes szabadtéri programok várják a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedőket – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

Mint írták, a mostani hétvégén a Jane Haining rakparton pihenőparkot és ideiglenes közteret alakítanak ki. A Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között teljes szélességében megnyitott Pesti alsó rakpart lehetővé teszi, hogy a az idelátogatók csendes, nyugodt, gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezzék Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét – olvasható a BKK közleményében.

A hétvégén kinyit a 2-es villamos vágányai alatti közösségi viadukt is. A BKK azt kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőktől, fokozottan figyeljenek a gyalogosokra.

A forgalmi változásokról azt írták: a Margit híd és az Irányi utcai lehajtó közötti útszakaszra a péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este 11 óráig nem hajthatnak be gépjárművel. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra; a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

Kitértek arra is, hogy az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján, vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni. Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a rakpartnyitás helyszínét – tették hozzá.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük