Átadták a 3-as metró hiányzó két állomását, lezárult az öt és fél évig tartó felújítás

Budapest Közlekedés

Átadták hétfő délelőtt a 3-as metró Lehel téri és Nagyvárad téri, megújult állomásait, amelyek kora délután kapcsolódnak be az utasforgalomba. Ezzel befejeződött a metróvonal öt és fél évig tartó rekonstrukciója.

Az utolsóként felújított állomások átadásán, a 3-as metróvonal rekonstrukciójának záróeseményén, a Nagyvárad téri állomáson Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter azt mondta: a beruházás nemcsak Budapestnek és Magyarországnak, hanem az Európai Unió (EU) számára is fontos. A felújítással a kormány, a főváros és az EU együttműködése kézzelfoghatóan is testet öltött – jelentette ki.

Karácsony Gergely főpolgármester köszöntet mondott a kormánynak, az EU-nak, a beruházásban közreműködőknek, valamint megköszönte a Budapesten közlekedők türelmét. Azt mondta, a metróvonal felújítása nagy kihívás volt a városnak, de azt reméli, hogy amikor a megújult, akadálymentesített metrót használják az emberek, azt fogják gondolni, hogy megérte. 

Déri Tibor, Újpest polgármestere úgy fogalmazott közösségi oldalán: „Pontosan 2023 napra volt szükség ahhoz, hogy teljesen elkészüljön a 3-as metró felújítása. Végre túlvagyunk rajta! (…) Nem mondom, hogy egyszerű volt, de most az a fontos, hogy örüljünk az elkészült beruházásnak. Köszönjük a polgárok türelmét!

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük