A rendőrség azt ígéri, keményen fellép a budapesti nácifesztivál ellen

Budapest közélet rendőrség

A sporteseménynek beállított rendezvény ténylegesen egy militáns, neonáci, szélsőjobboldali találkozó.

A rendőrség szerint május 6-án szpmbaton – a közösségi médiában közzétett plakát szerint Budapesten – rendezik meg az European Fight Night (EFN) küzdősport rendezvénynek álcázott titkos nemzetközi neonáci találkozót. A rendőrség a police.hu-n közölte:

a sporteseménynek beállított küzdősport rendezvény ténylegesen egy militáns, neonáci, szélsőjobboldali találkozó, melyre várhatóan több száz radikális szimpatizáns érkezik Európa országaiból.

A korábbi European Fight Night események történései alapján okkal feltételezhető a náci ideológia, a nyílt antiszemitizmus, a rasszizmus megjelenése nem kizárólag az eseményre korlátozva – írták.

Magyarország zéró toleranciát hirdetett ezekkel a jelenségekkel szemben, a jog eszközeivel is üldözi őket – emlékeztetett a rendőrség és azt ígérte: a szélsőséges megnyilvánulásokkal szemben határozottan, ellentmondást nem tűrően, az elkövetés súlyának arányában fellép.

Az Újpesti Hírmondó is megírta, hogy a hétvégén tartják Budapesten a rendezvényt, amelyet a szélsőjobboldal a Covid óta megrendezett legnagyobb radikális nacionalista találkozóként emleget, a szervezői pedig Európa néhány betiltott szélsőjobbos csoportjával is kapcsolatban állnak.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük