A fideszesek egy részének is tetszik Karácsony stadionstopja

Budapest politika

A fővárosi választók 50 százaléka szerint Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje nem a budapestiek, hanem Orbán Viktor kormányfő érdekeit szolgálja – áll a Népszava megrendelésére készült Závecz-felmérésből.

A közvélemény-kutató cég azt a kérdést is feltette ötszáz budapestinek, hogy egyetértenek-e Karácsony Gergely, az ellenzék főpolgármester-jelöltjének kijelentésével, miszerint addig nem épülhet a fővárosban stadion, amíg nincs minden kerületben legalább egy orvosi CT-vizsgáló. Eszerint a fideszes szavazók 37 százaléka is osztja Karácsony álláspontjátaz összes válaszadó pedig 73 százalékban ért egyet az ellenzéki főpolgármester-jelölttel.

A budapestieknek Gulyás Gergely minapi kijelentéséről is markáns véleménye van. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis azt közölte, hogy a fővárosnak juttatandó támogatások csak Tarlós István megválasztása esetén lehetnek fenntarthatók. A Fidesz-szavazók 21 százaléka ezzel kapcsolatban azt mondta, felháborító, hogy a támogatásokat nem városfejlesztési, hanem politikai szempontok alapján osztják.

Forrás: Index; kép: VárosiKurir

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük