Varju László: Emelkedni fog az üzemanyagok ára Orbán Putyin-pártisága miatt

energia gazdaság politika

Újpest országgyűlési képviselője szerda délutáni posztjában hangsúlyozta, hogy tegnap derült ki, hogy június 1-jétől várhatóan 25 százalékkal emelkedik a Barátság-kőolajvezetéken keresztül érkező orosz kőolaj tranzit díja, ez pedig jelentős drágulást hozhat az üzemanyagok árában. A politikus hozzátette, hogy a miniszterelnök miatt kerültünk ilyen helyzetbe.

A rossz döntések árát azonban mégsem ő, hanem mi magyarok fizetjük.

Az Árnyékkormány szerint elfogadhatatlan az újabb áremelés, hogy a magyarok Orbán „Putyin-pártisága” miatt fognak drágábban tankolni. Soha nem volt még olyan kormánya Magyarországnak, amely ilyen sokba került volna a magyaroknak a boltokban, a benzinkutakon és a rezsi kifizetésekor – tette hozzá Varju.

A Fidesz erre úgy reagált, hogy a háborúpárti politikusok miatt vannak szankciók, a háborúpárti politika miatt emelkednek az energiaárak – reagált a Fidesz szerdán a DK-s politikus nyilatkozatára. Közleményükben azt írták: az ukrán kormány az olajszállítás költségeinek egyoldalú megemelésével a magyar emberekkel akarja megfizettetni a háború árát. „Gyurcsány és felesége ehhez a háborúpárti politikához nyújt segítséget” – fogalmaztak.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük