Május 31-én, szerdán este szúnyoggyérítés lesz Újpesten

környezet Újpest

Május 31-én szerdán a késő esti órákban szúnyoggyérítés lesz Újpesten – olvasható ki a Katasztrófavédelem e heti munkaösszesítőjéből. A tájékoztató szerint mintegy 400 hektáron végeznek kémiai szárazföldi irtást. Ha időjárási viszonyok miatt ezt nem tudják elvégezni, akkor csütörtökön vagy pénteken történik meg a beavatkozás.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

  • A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.
  • A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
  • A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
  • A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
  • A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

A hivatalos tájékoztató szerint a következő napokban a földön járműről permeteznek Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Zala vármegyében, a Duna mentén Komárom térségében, a főváros szúnyogártalommal érintett kerületeiben, a Csepel-sziget és környékének településein, valamint Dunaújváros, Baja és Mohács térségében. A jelentős ártalomra tekintettel az országos tisztifőorvos ideiglenes engedélyével a leginkább érintett szigetközi településeken légi kémiai kezelések is lesznek – fűzték hozzá.

A közlés szerint a szakemberek továbbra is folyamatosan megfigyelik az árterületeken lévő tenyészőhelyeket. A felderítések alapján jelölik ki a biológiai lárvagyérítés helyszíneit.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük