BKK: Megújulnak a pótlóbuszok egykori sávjai

Budapest Közlekedés

A felújított 3-as metró átadása után megújulnak a pótlóbuszok egykori sávjai, rövidesen több sávot használhatnak az autósok, ami csökkenti a mellékutcák forgalomterhelését, és biztonságosabb lesz a biciklis közlekedés is – írta közleményében a BKK hétfőn.

Kiemelték, hogy új szakaszába lép az Újjáéledő sugárutak elnevezésű városfejlesztési koncepció: a felújított 3-as metró átadása után már nincs szükség buszsávokra a Váci út-Üllői út tengelyen, így a korrekciós munkák, kátyúmentesítés után átalakítják a sávokat. Az ezzel kapcsolatos munkálatok több hétig tartanak.

A Váci úton a Göncz Árpád városközpont és a Dózsa György út közötti szakaszon a jövőben 2×3 sávon haladhatnak a gépjárművek. A Gogol utca és a Nyugati tér közötti szakaszon új kerékpársávok jönnek létre, a Nyugati téren pedig három új gyalogátkelőhely létesül.

A Bajcsy-Zsilinszky úton a Nyugati tér és a Deák Ferenc tér között visszaáll a metrópótlás előtti forgalmi rend, azaz 2×2 sávon haladhatnak az autók, és mindkét irányban lesz közös busz- és kerékpársáv.

A Deák Ferenc teret és a Kálvin teret összekötő Károly körúton és Múzeum körúton szintén a metrópótlás előtti forgalmi rend lép életbe: 2×1 kerékpársáv és 2×2 forgalmi sáv lesz használható – közölte a BKK.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük