Szabad Európa: Mészáros Lőrinc cége több helyen is kihagyta a vasat a vasbetonból a MÁV vonalain

közélet

Több helyen is kihagyták a vasat a vasbetonból az R-KORD Kft. által végzett GSM-R vasúti fejlesztés során, máshol balesetveszélyes körülmények, veszélyes hulladék maradt az építkezés után – írja két, a birtokába jutott levél alapján a Szabad Európa. A levelek alapján azt írják, hogy a MÁV összesen 19 pontban sorolta műszaki és minőségi kifogásait Mészáros Lőrinc cégével szemben, és az Építési Minisztérium is felhívta a cég figyelmét a hiányosságok pótlására.

„Kérem a Tisztelt Vállalkozót, hogy a mellékelt üzemeltetői levélben felsoroltak – a levél kézhezvételétől számítottan, de legfeljebb tíz napon belül – vizsgálatát kezdje meg, és minden hiányosságot pótoljon, javítson” – ez olvasható a Szabad Európához eljutott levélben, amit az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) vasúti beruházások támogatásáért felelős helyettes államtitkára írt az R-KORD Kft., valamint a konzorciumi partner I-Cell Mobilsoft Zrt. vezetőinek.

A laphoz eljutott egy másik levél is, amiben MÁV összesen 19 pontban foglalja össze észrevételeit a GSMR2 nevű vasúti fejlesztési program Mezőzombor–Miskolc, Miskolc–Füzesabony és Hatvan–Füzesabony vasúti pályaszakaszon tapasztalt hiányosságokat.

A lap szerint a Mészáros Lőrinc tulajdonába tartozó R-Kord Kft. korábban konzorciumban 58,8 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert el vasúti beruházásra.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük