Még a fideszesek közt is kiverte a biztosítékot Novák Katalin Budaházy kegyelmével

közélet

A terrorcselekmények miatt jogerősen elítélt Budaházy György szabadon engedését a magyarok döntő többsége nem tartja helyesnek. 

A magyarok háromnegyede nem tartja helyesnek, hogy Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott a terrorcselekmények miatt elítélt Budaházy Györgynek – derült ki a Publicus Intézet felméréséből, amit a Népszava megbízásából készítettek. A döntést az emberek mindössze 17 százaléka találta helyesnek.

Novák Katalin döntése még a Fidesz szavazóinak sem tetszett: mindössze 41 százalékuk helyeselte, 50 százalék pedig nem értett egyet az államfővel – írta a Népszava. Az ellenzékieknek csak öt százaléka, a bizonytalanoknak pedig mindössze nyolc százaléka tartotta helyesnek a döntést.

A terrorcselekmények miatt jogerősen elítélt Budaházy Györgyöt április végén engedték ki a börtönből, miután Novák Katalin köztársasági elnök felfüggesztette a börtönbüntetését. A továbbra is büntetett előéletű, közügyektől eltiltott Budaházyt támogatói ujjongva fogadták a börtön előtt, és lóháton távozott, majd óriási szabaduló bulit tartottak számára.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük