Varju László: Tavaly 4500 bolt ment tönkre

gazdaság

Ez is a brutális infláció hatása, a drágulás miatt ugyanis csökkent a kiskereskedelmi forgalom és a vásárlóerő. – írja Facebook oldalán Varju László.

Korábban sokan figyelmeztettek, hogy felerősödhet a kiskereskedelmi egységek bezárása. A vállalkozásoknak egyre nagyobb terhekkel kell szembenézni, miközben a vásárlóerő zsugorodik. A Központi Statisztikai Hivatal most közzétett adatai alapján elképesztő zuhanást látunk: tavaly 4500-zal csökkent a kiskereskedelmi egységek száma. – részletezi az országgyűlési képviselő.

Az egész országban egyre több nehézséggel kell megküzdeniük a kiskereskedelem szereplőinek, a költségek pedig már akkorák, hogy azokat nem mindenki tudja kigazdálkodni. Tavaly a munkaerőhiány és a minimálbér 20%-os emelése miatt nagyot nőttek a bérköltségek, a beszerzési árak újabb és újabb csúcsokat döntenek, az energiaárak megsokszorozódtak, amit igyekeztek a vásárlókra hárítani a boltok, így több mint 40-45%-kal emelkedtek az élelmiszerárak Magyarországon. – olvasható a bejegyzésben.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük