Kiállítás nyílt az idén 40 éves Káposztásmegyerről

Újpest

Idén negyven éves Káposztásmegyer, melynek alapkövét 1983-ban helyezték el. Ezzel elkezdődött Budapest egyik legjobb, legzöldebb, legnyugalmasabb lakótelepének építése, mely a rendszerváltás óta új épületekkel, lakóparkokkal, így például a Homoktövis lakóparkkal bővült ki. A tegnapi napon egy érdekes kiállításnak lehettünk tanúi, ahol kezdeteket felidéző dokumentumfilmeket is megnézhettünk – kezdi Facebook bejegyzését Trippon Norbert.

S hogy mi minden található errefelé? A csodás Farkas-erdő, a Tulipánkert, a virágos Bőröndös sétány, a megújult Kordován tér, a gyönyörűen felújított Pácoló-Intarzia köz, a Homoktövis park, a két éve szintén felújított Óratorony, a sokak által rajongásig szeretett Rex Állatotthon, a Jégcsarnok, a Halassy Olivér Sportközpont, az Aquaworld, a Szentháromság Templom, a Káposztásmegyeri Református Templom, a Kelemen Gyula szobor és még sorolhatnám sokáig, nem megfeledkezve a rengeteg zöldről és fáról sem. De ami legalább ennyire fontos, hogy bizony a “mindenki ismer mindenkit” életérzés is jelen van, mely Újpest egészére is olyannyira jellemző. Sokaknak – bármerre is járnak errefelé – sok-sok személyes emlék elevenedik meg szinte minden sarkon. Annál is inkább, mivel nem kevesen a kezdetektől vagy már hosszú ideje itt élnek. Sőt, sokan már ide születtek, így ők “tősgyökeres” káposztásmegyeriek – írja az alpolgármester.

De Káposztásmegyer egyúttal a történelmi Újpest, városunk szerves részévé is vált az évtizedek alatt, ezért aztán a büszke káposztásmegyeri egyúttal büszke újpesti is. Azt hiszem, ez így is van rendjén. – fogalmaz az alpolgármester.

Köszönöm a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat, az Újpesti Kulturális Központ és a Neogrády László Helytörténeti Gyűjtemény munkáját, hiszen egy nagyon érdekes kiállítást sikerült megvalósítaniuk, melyet április 18-áig tekinthetünk meg a Lóverseny téri Közösségi Házban – zárja sorait Trippon.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük