A háziorvosok többsége továbbra sem hajlandó aláírni az új ügyeleti szerződést

egészség

Habár három megyében is életbe lépett az új ügyeleti rendszer, az Országos Mentőszolgálat adatai szerint a háziorvosok többsége továbbra sem hajlanó aláírni a szerződését, írja a 444.

Mint ismert, februártól Hajdú-Biharban, márciustól pedig Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is a mentők szervezik az esti ügyeleti ellátást. A mentőszolgálat adatai szerint

  • Hajdú-Biharban 66-an,
  • Győr-Moson-Sopronban 62-en,
  • Szabolcsban 45-en

írták alá az új szerződést, ami az OMSZ szerint nagyjából egyharmados arányt jelent, ám a 444 szerint a 2021-es orvoslétszám alapján Szabolcsban a 20 százalékot sem éri el. A gyermekorvosoknál Hajdú-Biharban nagyjából 40, Győr-Moson-Sopronban 30, Szabolcsban 20 százalék körül van az aláírók aránya.

Áprilisban elvileg Borsod-Abaúj-Zemplénben is élesedik az új rendszer, itt eddig hat orvos írt alá, és 50-nél több szerződéskötés van folyamatban. 2021-ben a megyében több mint 300 felnőtt háziorvos, és majdnem 80 gyermekorvos dolgozott a megyében.

Közben Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében már levelet azok a háziorvosok, akik eddig még nem kötöttek önként szerződést az Országos Mentőszolgálattal.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük