Az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet jövőjéről szavaz ma Újpest képviselő-testülete

egészség Újpest

A kormányzat nyilvánvalóan készülhet valamire, döntés várható, hiszen nemrég nagyon részletes adatszolgáltatást kértek, most pedig az önkormányzatok, így a mi álláspontunkat kérik az államosítással kapcsolatban – írta reggeli bejegyzésében dr. Trippon Norbert alpolgármester. Az SZTK sorsáról ma a Déri Tibor polgármester által összehívott képviselő-testület fog állást foglalni.

A jelenlegi állami finanszírozási feltételek mellett mi úgy gondoljuk, hogy jobb lenne, ha a szakrendelő Újpest fenntartásában maradna

– írta Trippon.

Az önkormányzat saját forrásból jelentősen támogatja a szakrendelő működését minden esztendőben. Az idén 290 millió forint működési hozzájárulás van előirányozva, plusz 90 millió forint tartalékkerettel. Mindezek mellett komoly fejlesztéseket is megvalósítottunk az elmúlt években részben saját forrásból, részben az Egészséges Budapestért Programon keresztül. „Éppen most fejeződik be az SZTK-hoz tartozó Mentálhigiénés Gondozó felújítása. A végső döntést persze nem mi hozzuk meg a kérdésben” – zárja sorait Trippon.

Már március 14-én beszámoltunk róla, hogy a kormány elvenné az újpestiektől a szakrendelőt.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük