Nem indulnak el márciusban a BKV-hajók

Közlekedés

Március 15-én még biztosan nem indul el a hajózás a Dunán, de „a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV vizsgálja egy gazdaságilag fenntarthatóbb dunai hajóközlekedés kialakításának a lehetőségét” – írja a Népszava a főváros közlekedési cégétől kapott válasz alapján. 

A lap a kishajózás kezdetének hagyományos márciusi szezonnyitója apropóján érdeklődött, így derült ki, hogy idén sem járnak majd a Dunán a BKV hajói.

A menetrend szerinti hajóközlekedésnek azonban továbbra sem a megszüntetéséről, hanem csak a szüneteltetéséről beszélt a közlekedési vállalat. A cég elismerte, hogy gazdasági okok miatt nem járnak a hajók: a társaságnak nincs pénze arra, hogy ezt a veszteséges ágazatot működtesse.

A lapnak küldött válaszban nem tértek ki arra, hogy a mostani, harmadik éve tartó „átmeneti” szüneteltetés mikor érhet véget. Azt sem tudni egyelőre, hogy a „gazdaságilag fenntarthatóbb” hajóközlekedés koncepcióját mikorra tervezik kidolgozni. A Népszava szerint annyi biztos, hogy az idei üzemeltetésre egyelőre tendert sem írtak ki, ez azért fontos, mert „a BKV soha nem rendelkezett saját hajózási személyzettel, csupán hajókkal, ezért az üzemeltetést mindig külsős cégekre bízták.”

Hozzátették: Mahart-Passnave viszont kihasználja a piaci rést és idén is működteti áprilistól a budapesti körjáratát. A hajók keddtől-csütörtökig BKV bérletekkel is használhatóak, hétvégén azonban mindenkinek jegyet kell váltania 1500 forintért.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük