Megtámogatta Bayer Zsolt cégét a Szerencsejáték Zrt.

gazdaság

Az utóbbi hónapokban alig 200 millió forint támogatást osztottak ki a Szerencsejáték Zrt. szponzorációs keretéből, ami a HVG szerint visszafogottnak mondható. A pénzből kapott Bayer Zsolt cége, a dunakeszi sportegyesület, valamint az ATV korábbi elnökének, Rózsa Istvánnak a cége is.

192 millió forintot osztott szét a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. Ezt az összeget négy hónap alatt, novemberben, decemberben, januárban és februárban adták oda a kedvezményezetteknek. 

A tavalyi év utolsó két hónapjában mindössze egy-egy kedvezményezettet érdemesítettek támogatásra, idén januárban kilencet, februárban pedig kettőt – derült ki a HVG közérdekűadat-igényléséből.

A lap szerint ez az összeg nem számít soknak a korábbi költésekhez képest. Máskor két hónap alatt kiszórnak ekkora mennyiségű pénzt, de tavaly volt példa arra is, hogy egyetlen hónapban ennek több mint négyszeresét ítélték oda.

Januárban kilenc cég kapott összesen 130,5 millió forintot. Négy támogatási szerződést kötöttek, ennek keretein belül kapott 6 milliót a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, 5 milliót a Magyar Tehetségkutató és Fejlesztő Egyesület, 5 milliót a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar és 9,5 milliót a Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért.

Ebben a hónapban, valamint az egész időszakban a legnagyobb összeget az 1100ÉV Kft. kapta, amely vállalkozás fő tulajdonosa Bayer Zsolt fideszes műsorvezető.

De kapott a Lovassport Nonprofit Kft. is 30 millió forintot. Ez a cég a Magyar Lovassport Szövetséghez tartozik, tulajdonosa mindkettőnek az az ember, aki termálvizes lórehabilitációs központot szeretett volna nyitni, amire 2,2 milliárd forintot kapott is.

5 milliót Nagy Tamás Árpád kiskőrösi egyszemélyes vállalkozása, az agrárexpókat is szervező Hazai Termék Kft. kapott, valamint a Letteramanti Kft., amely Csáky-Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser cége.

Februárban közel 50 millió forintot osztottak szét, amiből a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége kapott 9,5 milliót, míg 40 millió az Aréna Média Consulting és Sportmarketing Kft.-nek jutott. A cég tulajdonosa Rózsa István, az ATV volt elnöke és tavaly december 31-ig igazgatósági tagja. 

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük