Háromszorosára nőtt a rendőrök elleni támadások száma

rendőrség

Egyre több támadás éri a rendőröket, négy év alatt megtriplázódott az ismert atrocitások száma. A testi sebekből talán fel lehet gyógyulni – a lélek sérülései azonban megmaradnak, akár életre szólóan is. Az utcai erőszak számos okra vezethető vissza, és ezekből csak egy a dizájnerdrogok terjedése. 

„Peti a rendőrautó kerekének dőlt. Leszakított fejbőre az arcába lógott, tucatnyi szúrt sebből vérzett. Azt hittem, vége van. Úgy éreztem, mintha folyékony ólomban lépkednék, de felküzdöttem magam az emeletre, hogy megnézzem a járőrtársát, Szarvas Erikát. Ő egy lakásajtónak vetette hátát. Peti, Peti, csak ennyit hajtogatott.”

Így emlékezett a 2020-as újpesti rendőrkéselésre az a Magyar Hangnak nyilatkozó rendőr, „András” (nevét kérésére megváltoztattuk), aki személyesen vett részt az intézkedésben. Bár csak szemtanúja volt a kis híján halálos kimenetelű támadásnak, azóta sem tudott túllépni a történteken. A nagy visszhangot kiváltó eset Újpesten, karácsony napján történt. Reggel hat óra körül egy drogoktól zavart férfi hangoskodott egy lépcsőházban. A kiérkező rendőröket – Lingvai Péter és Szarvas Erika őrmestereket – meglátva bajonett tőrrel rontott Lingvaira, akit kíméletlenül összekaszabolt. Szarvas Erika kollégája életét védve tizenegy lövést adott le az ámokfutóra, akit csak az utolsó két találat állított meg.

Lingvai Péter szerencsésen felépült sérüléseiből, a rendőrök elleni erőszak azonban mára a mindennapok része lett.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük