Ismét UPódium, most a költészet napja alkalmából

kultúra Újpest

Bedő Kata, Újpest kultúráért, oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős alpolgármestere osztotta meg közösségi oldalán, hogy április 11-én újra UPódium lesz a magyar költészet napja alkalmából.

Egy éve, 2022. költészet napjához kapcsolódóan indult el Újpest szívében, az UP Rendezvénytéren az irodalmat fókuszba helyező sorozat, az UPódium. Az UPódium estjein könnyed, beszélgetős formában, színpadi és zenés produkciókkal kiegészülve találkozhatnak népszerű, neves alkotókkal, akik akár írók, akár más művészeti ágak képviselői, minden alkalommal beengedik a nézőket privát alkotói világukba, a dalok, színpadi művek, versek és regények születéséhez. Az UPódium estjein közelebb léphetnek a művészekhez, és az est improvizációin minden alkalommal egyedi élményt kaphatnak a nézők – emlékeztetett Bedő Kata alpolgármester.

Az UPódium sorozat első születésnapját ünneplő, a Magyar Költészet Napjához – József Attila születésnapjához – kapcsolódó estjén, április 11-én Juhász Anna irodalmár vendégei Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, költő; valamint Csemer Boglárka „Boggie” énekesnő. Az esten betekintést kaphatunk – most elsőként – hármójuk alkotói világába, közös gondolkodásukba, és a trialógus mellett az író és énekesnő személyes, zenei párbeszédébe is – tette hozzá.

Április 11-én Grecsó Krisztián és Csemer Boglárka „Boggie” saját történeteiket fűzik csokorba a zene és az irodalom nyelvén. Három ember személyes beszélgetésébe pillanthatunk bele, ami tele van érzelmekkel és spontaneitással. Gyakran még saját maguk számára is zavarbaejtő vizekre eveznek, de büszkén felvállalják esendőségüket, hétköznapiságukat. A három alkotó izgalmas műsorában, nem csak hogy közel kerülhetünk az alkotás titkaihoz, de betekintést nyerhetünk univerzumukba is. Zene, irodalom és egy kis életről való elmélkedés – zárta posztját Bedő Kata.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken keresztül adhat le: https://uprendezvenyter.hu/upodium/

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük