Kanász-Nagy Máté: a kormánypárt miatt meghiúsulhat a 3-as metró meghosszabbítása

Közlekedés

Kanász-Nagy Máté, az LMP párt frakcióvezető-helyettese, országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a hármas metró Káposztásmegyerig történő meghosszabbítása és a káposztásmegyeri intermodális közlekedési csomópont fejlesztése egyaránt meghiúsulhat.

Felidézte, mindkét beruházás ügyében megkereste Lázár János építési és közlekedési minisztert, akinek tárcája elutasító választ adott és a fővárost jelölte meg a fejlesztések felelőseként.

Ezek olyan beruházások lennének, amelyek a helyben élők és az agglomerációból a fővárosba utazók mindennapjait jelentősen megkönnyítenék és alternatívát teremtenének a gépjárművel való közlekedéssel szemben, a XV. és a IV.kerület autós leterheltsége jelentősen csökkenne.

Értékelése szerint olyan nagyságrendű, hatalmas fejlesztésekről van szó, amellyel a kormánynak igenis van dolga és nem lehet a vasút- vagy a metró fejlesztés felelősségét az önkormányzatokra terhelni. Ha ezekben az ügyekben Lázár János nem lép, akkor elmondható, egyáltalán nem képviseli a 21. századi zöld közösségi közlekedés koncepcióját – mondta az LMP-s politikus.

Szilvágyi László, az LMP fővárosi elnöke, XV. kerületi képviselő azt mondta, Lázár János minisztériuma minősíthetetlen stílusban utasította el a fenti fejlesztéseket. A XV. kerületnek sokadszorra hazudott a Fidesz-kormány, a fejlesztéseket több mint 15 éve folyamatosan ígérik a kerületnek – mondta.     Kérte, hogy a miniszter vizsgálja felül álláspontját, ha ezt nem teszi meg, legalább a korábbi Novák-piac területén (Újpest és Rákospalota határa, a vasútállomás melletti terület) alakítsanak ki P+R parkolót.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük