Orbán Viktor facebook videó

Orbán angolul beszélt a Karmelitában, így nem biztos, hogy mindig pontosan fogalmazott

közélet politika

Boris Kalnoky, a szervező Mathias Corvinus Collegium médiaiskolájának a vezetője is megszólalt az elhangzottakkal kapcsolatban.

Boris Kalnoky, a rendezvényt szervező Mathias Corvinus Collegium médiaiskolájának a vezetője Telexnek azt mondta, hogy zárt körben tartott beszélgetés jó része off the record volt, így az ott elhangzottakat nem akarja kommentálni. Szerinte Orbán zárt ajtók mögött is azt mondta, amit szokott vagyis, hogy az EU-tagság az ország érdeke, de emellett vannak problémái is az unióval.

El tudják képzelni, nehéz néha nekünk végigülni, és azokat a dolgokat hallgatni, amik az EU-ban mennek

– idézi Orbánt Kalnoky.

Szerinte Orbán arról beszélt inkább, hogy az EU-t meg kellene változtatni, nem pedig elhagyni. A miniszterelnök ezekre terveket is mondott, de azok „off the record” hangoztak el.

Kalnoky úgy véli, annak is jelentősége lehet, hogy Orbán angolul beszélt, és így nem biztos, hogy mindig a legpontosabb kifejezést használta.

Havasi Bertalan a miniszterelnök sajtófőnöke a Telexnek elmondta, hogy a háttérbeszélgetés kapcsán kiadtak egy közleményt, majd hozzátette, hogy „az EU-tagság kapcsán pedig semmilyen félreértésről nem lehet szó, a miniszterelnök világossá tette, hogy az nem kívánságműsor, hanem Magyarország nemzeti érdeke.

Korábban Újpesti Hírmondó is beszámolt róla, hogy Orbán Viktor zárt körben azt mondta, „nem szeretném, ha Magyarország az Európai Unióban maradna”. Erről itt számoltunk be.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük