200 nap múlva kezdődik az atlétikai világbajnokság

sport

Hatalmas az érdeklődés az önkéntes helyekre is, óriási várakozás övezi Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét.

Nemcsak nézőkből, önkéntesekből sem lesz hiány a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon. Már 3500-an regisztráltak a világ idei legnagyobb sporteseményének önkéntes programjába, közülük választják ki azokat, akik ott lehetnek majd az eseményen – közölte a világbajnokság kezdete előtt 200 nappal kiadott közleményében a vb szervezőbizottsága.

Több mint 200 országból 2000 sportoló, összesen közel 8 ezer akkreditált résztvevő érkezik majd Budapestre, az atlétika csúcseseményére. Eddig 68 országból vettek jegyeket és az önkéntes programba is 30 országból regisztráltak már. Jelentkezni továbbra is lehet, a határidő február 20.

Nagy siker és egyben jól jelzi az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos felfokozott várakozásokat, hogy alig több mint egy hónap alatt a vártnál jóval többen regisztráltak önkéntesnek. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki jelentkezett és köszönettel tartozunk a szervezőbizottság önkéntes programot szervező partnerének, a Testnevelési és Sporttudományi Egyetemnek

– mondta Schmidt Ádám államtitkár, a világbajnokságért felelős kormánybiztos.

A túljelentkezés ellenére a szervezők továbbra is arra bíztatnak minden érdeklődőt, hogy regisztráljanak az onkentes.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon, mert csak a határidő lejárta után választják ki az önkénteseket.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük