Újabb nemzetközi hitelminősítő rontott Magyarország adósbesorolásán

gazdaság politika

Árnyékkormány: Újabb nemzetközi hitelminősítő rontott Magyarország adósbesorolásán, ami az Orbán-kormány elmúlt 12 évének kudarca.

Tíz év után újra leminősítette Magyarország adósbesorolását az egyik legnagyobb nemzetközi hitelminősítő, a Standard & Poor’s. Szerintük a tartósan magas infláció, a forint árfolyam ingadozása, valamint az uniós pénzek felfüggesztése, a kiszámíthatatlan vészhelyzeti kormányzás tette kockázatosabbá a magyar adósságok törlesztését. Újabb lépés ez a szakadék felé: alig egy hete a Fitch változtatta negatívra az ország adósbesorolását – áll a Demokratikus Koalíció szombati közleményében.

Az Árnyékkormány szerint már a nemzetközi üzleti világ is látja az elmúlt 12 év orbáni kormányzásának kudarcát, hiszen egy évtized után újra leminősítették Magyarország adósbesorolását. A döntésnek minden magyar ember meg fogja érezni a hatását, hiszen a magyar állam drágábban jut majd külföldi hitelekhez, a kamatemelkedés miatt pedig nőni fognak az állam külföldi pénznemben, például euróban és dollárban mért adósságai. Emiatt tovább fog gyengülni a forint, és így tovább dübörög az orbáni infláció. Ráadásul az elmúlt 12 év korrupciója miatt az Orbán-kormány továbbra sem kapja meg a Magyarországnak járó uniós pénzeket, ez pedig tovább rontja a magyar gazdaság megítélését. Mára az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy az uniós pénzek hazahozatalával és az euróbevezetés céldátumának kijelölésével visszaszerezze a világ bizalmát a magyar gazdaság iránt – áll a közleményben.

Címke:

1 thought on “Újabb nemzetközi hitelminősítő rontott Magyarország adósbesorolásán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük