Orbán Viktor: Nem szeretném, ha Magyarország az Európai Unióban maradna

közélet

A miniszterelnök szerint azért van kényszerpályán, mert a hazai kivitel 85 százaléka oda irányul. A sajtósa az rtl.hu megkeresésére azt írta, Orbán Viktor sokszor világossá tette, hogy az EU-tagság nem kívánságműsor.

„Határozottan nem” – a jobboldali American Conservative című felület beszámolója szerint ezt válaszolta egy Karmelitában tartott eseményen Orbán Viktor kormányfő arra a kérdésre, hogy szeretné-e, hogy Magyarország az Európai Unióban maradjon. Az írást elsőként a hvg360 szemlézte.

Azt is hozzátette, hogy Magyarországnak ugyanakkor nincs más választása, mert a kivitel 85 százaléka az Unióba irányul. 

A láthatóan Orbán Viktor-rajongó szerző arról a Karmelitában tartott eseményről számolt be, amelyen a miniszterelnök a Mathias Covinus Collegium médiakonferenciáján résztvevő 15 újságírót fogadta. 

Az rtl.hu megkérdezte Havasi Bertalant, a kormányfő sajtósát, miszerint valóban így fogalmazott-e a miniszterelnök. Válaszában azt írta, „a miniszterelnök sokszor világossá tette: az EU-tagság nem kívánságműsor, hanem Magyarország nemzeti érdeke. Erről beszélt például a parlamenti programadó beszédében és tegnap az MCC-konferencia vendégei előtt is”.

Orbán Viktor a beszámoló szerint a Karmelitában azt is mondta, hogy az európai történelem elmúlt harminc évének minden rossz eleme Brüsszelből ered. 

Úgy vélte, a közösségnek démonizálnia kell Magyarországot, mert ha az ország sikeres, az gyanússá teszi a közösség politikáját és ideológiáját. 

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük