Fiatal lányok vettek rá prostitúcióra kiskorúakat, köztük egy 12 éves kislányt

rendőrség

Fiatal lányok dolgoztattak kiskorúakat Budapesten prostituáltként, köztük egy 12 éves lányt is – közölte a Fővárosi Főügyészség. Az ügyben vádat emeltek.

A vádirat szerint a vádlottak – az elkövetéskor 15, 16 és 20 éves lányok – 2020 elején találkoztak az akkor 12 éves, kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettel, akit a 16 éves vádlott prostitúcióra vett rá. Megígérte, hogy az így keresett pénz felét megkapja. A sértettet a nála idősebb lány határozott, fenyegető stílusa megijesztette, nem mert ellentmondani neki, ezért a vádlott közvetítésével szexuális aktust létesített egy férfival.

A vádlott két társa egy másik, szintén 18 évnél fiatalabb lányt próbált prostitúcióra kényszeríteni, aki tiltakozott, ezért ököllel többször megütötték. A bántalmazásnak szemtanúja volt az előbbi ügyféltől éppen visszatérő 12 éves lány, aki megijedt, és a veréstől félve még ugyanazon a napon további három férfival létesített szexuális kapcsolatot. Az ebből származó pénzt átadta a vádlottaknak.

Egy évvel később a 16 éves vádlott egy másik, szintén nehéz élethelyzetben lévő kiskorút vett rá prostitúcióra azzal az ígérettel, hogy a szolgáltatásért kapott pénzt elosztják egymás között. A 16 éves lányt ezután a vádlott egy IV. kerületi lakáshoz kísérte, ahol a sértett szexuális szolgáltatást nyújtott egy férfinak. A férfi tudta, hogy a lány még kiskorú.

Amikor a lány másnap ugyanennek a férfinak már nemet mondott, a 16 éves vádlott megfenyegette, hogy kompromittáló videót tesz fel róla az internetre. A fenyegetés hatására a 16 éves sértett még több alkalommal nyújtott szexuális szolgáltatást ugyanannak a férfinak.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben 18. év alatti sértett sérelmére elkövetett emberkereskedelem bűntette, gyermekprostitúció kihasználásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot, és a gyermekprostitúciót kihasználó férfival szemben is vádat emelt.

Mind a négy vádlottal szemben szabadságvesztést indítványozott a vádhatóság.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük