Orbán Viktor: Jó okunk van a bűnbánatra

közélet

A miniszterelnök a Himnusz 200. születésnapja és a magyar kultúra napja alkalmából tartott beszédet Szatmárcsekén.

Orbán Viktor Szatmárcsekén, a magyar kultúra napja alkalmából mondott beszédet a község templomában. Azzal kezdte, hogy legutóbb öt nappal korábban énekelte a Himnuszt, Duray Miklós temetésén.

A kormányfő szerint ugyan a Himnusz egy imádság, azt mégsem térdepelve, hanem egyenesen állva és felemelt fejjel énekeljük. Hozzátette:

A Himnusz arra emlékeztet bennünket, hogy nekünk magyaroknak is, mint minden keresztény népnek, akik értik, mi a bűn és a megbocsátás, jó okunk van a bűnbánatra. Igen, mi magyarok sem vagyunk bűntelenek.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy „hibáink és fogyatékosságaink is számosak”. Szerinte a fő kérdés, hogy mit lehet kezdeni ezzel a felismeréssel.

Talán térdeljünk le a focipálya közepén? Vagy döntsük le nagy elődeink szobrait? Tagadjuk meg és töröljük el ezeréves kultúránkat? Vagy hagyjuk, hogy az önjelölt, hazátlan és liberális cenzorok megrostálják és átírják a magyarok történelmét?

– sorolta a kérdéseket a kormányfő, aki Kölcseyt idézve válaszolt: „Megbűnhődte már e nép a múltas, s jövendőt.”

Ezután a miniszterelnök az úgynevezett brüsszeli bürokratákról beszélt, akik világpolgárrá akarják nevelni a magyarokat, majd kifejtette, hogy a történelemnek nincs jó oldala. A teljes beszédet az alábbi videóban nézhetik meg.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük