Illegális hulladéklerakókat fogtak el az újpesti önkormányzati rendészek

környezet Újpest

Czigler László közbiztonság és rendészetért felelős alpolgármester számolt be egy esetről a héten, amikor is állampolgári jelzés alapján a rendészet munkatársai nyomozásba kezdtek a Külső-Szilágyi út és Homoktövis utca több pontján időközönként felbukkanó illegális fekete szemeteszsákok kihelyezése kapcsán.

A legutóbbi esetnél olyan szerencséjük volt rendészeknek, hogy a zsákokban több, azonosításra alkalmas dokumentum, számla, egyéb nyomtatvány volt megtalálható, amelyek el is vezettek az elkövetőhöz – írta közösségi oldalán az alpolgármester.

Mint az a fényképfelévteleken is látható, a Külső-Szilágyi út – Farkas-erdő utca találkozásánál, kb. 30 méter hosszan kommunális hulladék volt szétszórva, míg a Farkaserdő utca- Külső-Szilágyi út kereszteződésében szintén a korábbiakban már tapasztalt fekete zsákban volt illegálisan közterületen elhelyezett hulladék. A megállapítottakat követően közterületi munkatársak azonosították az elkövetőt, aki elismerte, hogy a hulladék az általa üzemletetett étterem számláit, és hivatalos nyomtatványait tartalmazta – olvasható a beszámolóban.

A fentieket követően az önkormányzati rendészet munkatársai 50.000 forintos helyszíni bírsággal „jutalmazták” eme cseppet sem jó szándékú cselekedetet, előre bocsájtva az esetleges ismételt elkövetés során alkalmazott kiemelt szankció lehetőségét.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük