Nyitrai Zsolt: Hamarosan mindenki megkapja a megemelt nyugdíját

Kormány politika

Jó hírrel indul az év a szépkorúaknak: hamarosan mindenki megkapja a megemelt nyugdíjat – mondta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott a Facebook-oldalára szombaton feltöltött videóban.

A politikus hangsúlyozta, az Orbán Viktor vezette polgári kormány kiáll az idősek érdekeiért: eddig 5 alkalommal kaptak nyugdíjprémiumot és visszakapták a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is. Hozzátette, hogy ebben az évben is folytatódik a Nők 40-program és változatlan marad a nyugdíjkorhatár is.

A nyugdíjasok ebben az évben is számíthatnak Magyarország kormányára!

– fogalmazott Nyitrai Zsolt.

A videóban Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsának tagja azt mondta, hogy a tervezett 5,2 százalékos nyugdíjemelés helyett annak többszörösét, 15 százalékot kapnak majd januártól nyugdíjemelésként az érintettek. Az emelés az öregségi nyugdíjak mellett a hozzátartozói nyugdíjakra is jár – jelezte. Ez azt jelenti, hogy akinek van öregségi nyugdíja és mellette például özvegyi nyugdíjban is részesül, akkor mindkét ellátásra megkapja a 15 százalékos emelést – fejtette ki Hulák Zsuzsa.

Fontosnak tartotta felhívnia figyelmet arra, hogy a közeljövőben érkező 13. havi nyugdíj szintén a megemelt összegben jár. A nyugdíjasok számára megnyugtató hír, hogy a kormány ebben a helyzetben is gondol rájuk – fogalmazott az Idősek Tanácsának tagja.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük