Már a román minimálbér is magasabb, mint Magyarországon

politika

Már a román minimálbér is magasabb, mint Magyarországon – Európai minimálbérre van szükség a bérek növekedéséhez – jelentette ki a Demokratikus Koalíció árnyékminisztere.

Az Európai Unió statisztikai hivatalának sajtóban megjelent adatai immár egyértelmű bizonyítékai annak, hogy az Orbán-kormány elvesztegette Magyarország elmúlt 13 évét – jelentette ki Kordás László, a Demokratikus Koalíció bér- és munkaügyi árnyékminisztere. Se a magyar minimálbér, se a magyar átlagfizetések nem közeledtek egy tapodtat sem a legtöbb uniós tagállam bérszínvonalához. Sőt, több mutatóban leszakadtunk Európától, a román minimálbér pedig már magasabb, mint Magyarországon – tette hozzá.

Az Árnyékkormány szerint Orbán Viktor 13 éve alatt egyre csak távolodtunk az európai uniós átlagbérektől, és ez csak folytatódni fog, mert az Orbán-kormány gazdaságpolitikája az olcsó munkaerőn, a forint tönkretételén és a fideszes milliárdosok cégeinek segítésén alapul. Ezzel szemben az Árnyékkormány szerint európai minimálbérre és előrelátó gazdasági döntésekre van szükség a magyar bérek növekedéséhez – vázolta a szakember. Ezt 13 év alatt sem sikerült elérnie az Orbán-kormánynak, ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen esélye arra, hogy a magyar dolgozók végre tisztességes, európai szintű fizetést kapjanak a munkájukért.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük