Egy fekete Audi buktatta le az újpesti kötözős rablókat

rendőrség Újpest

Három férfi dolgozott egy ház felújításán, később ugyanazzal az autóval mentek el kirabolni a tulajdonost, mint amivel korábban munkásként jártak ott.

Lezárult a nyomozás az újpesti kötözős rablók ügyében – közölte a rendőrség kedden. A többek között felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablással gyanúsított férfiakat letartóztatták, a nyomozati anyag már az ügyészségnél van.

A 43 éves L. Sándor, és a 23 éves K. András és a vele egyidős T. János január 24-én támadt rá és rabolt ki egy olyan újpesten élő férfit, akinek a házában korábban felújítási munkákat végeztek. Az áldozatukat egy székhez kötözve kínozták több mint 3 órán keresztül, így vették rá többek között arra, hogy elárulja a házában található széf kódját, illetve hogy átadja a bankkártyáját, megadja annak PIN-kódját és megemelje a készpénzfelvételi limitet, hogy arról minden megtakarítását elvehessék a rablók.

Nagyjából 600 ezer forintot tudtak leemelni a rablók az áldozatuk bankkártyájáról, és 800 ezer forint körüli összegben vittek el értékeket (pénzt, okosórát, hangszórót, mobiltelefont) az otthonából. A távozásuk előtt a kirabolt férfire rázárták a házát, de ő nagyjából 20 perc alatt ki tudott szabadulni, átment a szomszédjához és onnan hívta ki a rendőröket.

A rablókat L. Sándor fekete színű Audija buktatta le, amely a rablás alatt végig az újpesti ház előtt parkolt, a környékbeliek ugyanis megismerték, hogy a felújítás idején ugyanezt az autót látták.

Három nappal később, január 27-én K. Andrást és T. Jánost Budapesten, míg L. Sándort Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fogták el a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Rablási Osztály a három férfit felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A bíróság pedig elrendelte a letartóztatásukat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság december 27-én közölte, hogy a Rablási Osztálya a nyomozást befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészség részére.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük